17 Aralık 2010 Cuma

tavuklu brokoli

tavuklar kuşbaşı kıyılıp bolca sarımsakla yağda kavruluyor

tavuklar suyunu çektikten sonra üzerine soğan, yeşil biber ve kırmızı biber eklenip 5-6 dk. bereber kavruluyor..üzerine iyice yıkanmış brokoliler ekleniyor..
tencerenin kapağı kapatılıp brokolilerin renkleri iyice yeşil olduktan sonra üzerine 2-3 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenip bir sre daha kapağı kapalı pişmeye bırakılıyo..
suyu az gelirse  küçük bir kasede 1 kaşık domates salçası ile 1 çay bardağı kaynar suyu karıştırarark yemeğin üzerine dökün..kapağı kapatıp pişmeye bırakın..brokoliler pişince yemek de tamamdır...

afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder