26 Şubat 2011 Cumartesi

hediyem var

    bu yaptığım fimolardan birinin sizin olmasını istiyorum.....  
          eğer sizde istiyorsanız bana hangisini istediğinizi, adınızı yada varsa blog adresinizi yorum olarak yazmalısınız..yorum bırakanlar arasından yapılacak çekilişte istediğiniz fimo şeysi sizin olacak...hadi bakalım..sizi sabırsızlıkla bekliyorum..

yeni.(tişört+hali)

 bu tişörtü özgür kendine mangodan almıştı..vatkalarını çıkartmak isterken tişörtü yanlışlıkla kesmiş ...
bu duruma aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde de çözüm bulmuş..

çiçekleri de kendisi yapmış..

pano+fimo

 fimolardan ne yapabilirim diye düşünürken aklıma panoya daha önce yazmayı istediğim not yazısı geldi..neden olmasın dedim..fimolardan yazdım yazımı..hemde rengarenk..
tuğla duvarın ardından evin girişinin son görüntüsü



                                                              mantar pano için iğnelerde yaptım

fimocuklar

bunlarda siparişlerim..telefonlara süs olacaklar inşallah 

fimo- kitap ayracı


     neler kullandım: bir parça tül, yapıştırıcı mavi sprey boya..ve genellikle sir ağda yaparken kullanılan tahta spatula ve yaptığım book yazılı fimolar

buda kullanılma biçimi

fimo fimooo

gittim ,aldım, yaptım....ve bayıldımmmmmmm

bunlar ilk denemelerim..hepsi hediye olarak sahiplerine verildi

bu da benim minik dondurmam...
bunlar da ikinci turda yapılanlar..

turunç reçeli

       evimizin yanındaki bahçede bir sürü mandalina ağacı var sanıyorum.. neden hala toplamadıklarına şaşırdığım bu meyveler meğerse mandalina değil turunçmuşş..bahçe sahibi ile konuştuktan sonra bunları eğer istersek toplayabileceğimizi söyledi. bende internette taptığım aramalar sonucunda turunçtan reçel yapmaya karar verdim..çok zahmetli olduğunu en baştan söyleyeyim..bilseydim bu kadar zahmetli olacağını yapmayabilirdim:)


ilk olarak turuçları iyice yıkayıp kabuklarını dilimleyelim. kabukların içindeki bayaz kısımlarını kesip çıkaralım..
bu dilimleri rulo yapıp ipe dizelim.


                  ipe dizdiğimiz turuçları 3 defa iyice suda haşlayıp acısını çıkaralım.
acısını aldığımız turunçların üstünü kapatacak şekilde şeker ilave edip bir gün suyunu bırakması için bekletelim ..sonrasında orta ateşte pişirelim..

9 Şubat 2011 Çarşamba

kedicikler


                   internetten buldum bu resmi sonra bilgisayar ekranına yağlı pişirme kağıdı ile kopyalayıp keçelerden kestim..ama henüz nerde ve nasıl kullanacağıma karar vermiş değilim..not: resmin en sonunda görülen ise bir bebek emziği

püsküllü bela



    dün yoğun bir gündü. malum evde tadilat hala devam etmekte..bense her akşam çıkan pisliği temizlemekteyim..gün içinde evde usta olduğu için normal olarak rahat olamıyorum, atıyorum kendimi bahçeye..birde ne göreyim boyum kadar olmuş yabani otlar ..başlıyorum köklerinden kavrayıp koparmaya. kaptırıp 4 koca siyah çöp torbası ot yolmuşum..sonuç; otlar bitmedi ama ben bitmişim..bunu yatınca anladım..ama yatana kadar da hiç boş durmadım:)  en son gece  ikeanın katoloğunda kapı koluna astıkları püskül geldi alıma bende sarı yünle bir deneme yaptım..daha iyilerini yapmak  için düşüncelerdeyim..

ev'de kahve keyfi

  pek bir kahve içme alışkanlığım yoktur aslına bakarsanız..sadece arada bir canım beyaz çiklatalı şekerli bir kahve ster hepsi o. ama eşim ben gibi değilmiş..bunu yani anladım.. starbucks tan bir french press ve organik kahve alıp bana evde starbucks keyfi yaşatıyos sağolsun..onun sayesinde kahve tiryakisi olabilirim..

toka

  sadece can sıkıntısından..saçlarımı uzatmaya karar verdim bu yüzden düz siyah lastikler aldım arada saçlarımı toplamak için..saç toplama pek alışkalnlığım olmadığından toka kültürümde pek yoktur..ama sanırım o dümdüz siyah çoraptan bozma gibi görünen lastiklerden sıkılmış olacağım ki biraz hareketli bir toka yaptım elimde bulunan parça kumaşlardan..ve siyah olanın ortasına turuncu keçe top ekledim

ördüm-bitti

sepeti nihayet örüp bitirdim..başladığım işi bitirmeme gibi kötü bir huyum vardır..bitirincede kendimi zafer kazanmış gibi hissediyorum..zaferi kime karşı kazanıyorsun derseniz..tabiki kendime karşı...! kendimi yendim..

6 Şubat 2011 Pazar

600 yaşında bir çınar


         Kocaman bir çınar, dağ yolunda giderken tabele gözüme çarptı ve eşimden beni götürmesini istediğim..Koca çınar yazıyordu ya tabelada bu kadar büyüğünü beklemiyordum ben..cidden büyükmüş... ağaç dalları bile çok büyük, hatta altlarına demir profil destekler koymuşlar..600 yaşında bir ağaç elbet bastona ihtiyacı olacak..

deri şort ve oje


  yine uygun bir fiyata alınan gerçek deri şort..hemde çok rahat..alır almaz hemen giydim eskidi sayılır:) şort: pull and bear
            buda son moda oje rengi imiş aldım sürdüm,pek beğendim

38 numero



           7.90TL..benim ayak numaram 37 ama bu ayakkabıları almama engel değil..ben giyemeyeceksem kardeşim giyer dedim ve aldım..iyi etmişmiyim?

EV'de tadilat var!


     tatildeyim ve tadilattayım..birden aklımıza gelen bir fikri çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz..sonucunu çok merak ediyorum...yarın salonumu mutfaktan ayıracağız..acıklı bir sahne olacağı kesin..ama acısını en çok ben yaşayacağım sanırım..umarım istediimiz gibi bir tuğla duvara sahip oluruz..
     her aşamasını fotoğraflayacağım ve sizlerle paylaşmayı unutmayacağım..

yağ şişesi


     Kayınvalidemin vakti zamanında budapeşteden alıp bugünlerde dolabın bir köşesinde unuttuğu bu üzüm şeklindeki yağ şişesini hayatımıza sokmuş bulunmaktayız ..sadece kapağı yok, mantar tıpa uydurmak gerek hepsi o..